Momencik, trwa przetwarzanie danych   Ładowanie…

Jak sobie nie narobić obciachu przy stole za granicą (11 obrazków)

Więcej informacji:

  • Etikieta przy stole różni się w zależności od kraju, podobnie jak zasady dawania napiwków. Kultura stołowa moze się znacznie różnić w różnych miejscach na świecie.
  • W Irlandii, dobrze jest być przygotowanym na zakup rundki drinków dla swojej grupy, co jest oznaką uprzejmości.
  • W Portugalii, proszenie o sól i pieprz może być odbierane jako obraza dla umiejętności przyprawienia potrawy przez szefa kuchni.
  • W Japonii, siorbanie jedzenia jest oznaką uznania dla posiłku, co różni się od niektórych kultur zachodnich.
  • We Francji, dzielenie rachunku może być uważane za mało wyrafinowane – oczekuje się, że jedna osoba ureguluje cały rachunek.

Kolejne kroki: Dla osób podróżujących dobrą praktyką jest zapoznanie się z zasadami etykiety przy stole obowiązującymi w kraju, który odwiedzają, aby uniknąć faux pas i poszanować lokalne zwyczaje.

Komentarze

z adresu www
Komentarze są aktualnie ukryte. Jeśli chcesz je widzieć cały czas, zaloguj się,

Pokaż komentarze
Momencik, trwa ładowanie komentarzy…
 
Color format