Pracownicy fast foodów zdradzają tajemnice swoich pracodawców! Zobacz czego na głos nie mówią właściciele punktów ze śmieciowym jedzeniem (11 obrazków)
Zwiększona kaloryczność
Wartość energetyczna dań oferowanych przez fast foody systematycznie rośnie. Jeśli więc kilka lat temu sprawdzaliście, że hamburger ma 300 kalorii, to dziś zapewne ma znacznie więcej. Zwiększając kaloryczność jedzenia fast foody uzależniają do siebie klientów, np. cheeseburger zawiera 75% więcej kalorii w porównaniu do swojego „poprzednika” z lat 80-tych
Shake = cukier
Milkshake jest jednym z klasycznych dań w fast foodach. Wiele osób myśli, że zamawiając ten deser zje nieco zdrowiej, ale niestety się myli. Napoje mleczne w fast foodowych knajpach są mocno przesłodzone, a jeden taki napój średniej wielkości, może nawet 3-krotną dzienną dawkę cukru
Dystrybutory grozy
Macie ochotę na wielką dolewkę? Nie radzimy. Pracownicy fast foodów ostrzegają, że dystrybutory z napojami ciężko się czyści, więc w pośpiechu są niedomywane i to… codziennie! Dlatego stanowią doskonałe miejsce do rozwoju grzybów, baterii i pleśni
Komentarze Ukryj komentarze