Momencik, trwa przetwarzanie danych   Ładowanie…
Czy inne zawody również powinnysię domagać napiwków? –  Pracuję jako kucharz i mogępotwierdzić, że kelnerzy/managerowierestauracji uważają, że wszystko należysię tylko im. A jeśli zostawicie małynapiwek albo nie daj boże w ogóle niezostawicie, to jadą po was za plecamijakbyście im jakąś krzywdę zrobili.Przez wszystkie moje lata pracy dwarazy dostałem napiwek. Kiedyś panimanager przekazała mi napiwek 100 złod gościa za pyszne jedzenie.Przekazała i stoi dalej. Pytam więc cotak stoi, a ona na to, że czeka na swojączęść z tego napiwku. Nie obsługiwałastolika, siedziała przy laptopie i po prostuklient do niej podszedł i poprosił, żebyprzekazała napiwek szefowi kuchni.Kolejny przykład: jak pracowałemw jednej restauracji i utarg był powyżejnormy, to kelnerzy dostawali za topremię, tylko kelnerzy, nikt więcej - aniosoby pracujące na kuchni, ani na barze.

Komentarze Ukryj komentarze

z adresu www
Komentarze są aktualnie ukryte.
Momencik, trwa ładowanie komentarzy…