Znani szefowie kuchni zdradzają nam, czego nigdy nie powinniśmy zamawiać w restauracjach (12 obrazków)
Ryba w poniedziałek

Najlepiej w ogóle nie zamawiać ryb w miejscach, gdzie nie ma szans na świeżą dostawę. Nawet w nadmorskich knajpkach nie dostaniesz świeżej ryby w poniedziałek, ponieważ w niedzielę targ rybny jest zamknięty
Wołowina Kobe w promocji

Wołowina Kobe to najdroższa, najsmaczniejsza i najdelikatniejsza wołowina. Jeśli ktoś proponuje ci promocyjną cenę to oznacza, że jest to podróba
Kurczak

Szefowie kuchni podchodzą do podanego im kurczaka z dużą dozą nieufności. Potrawy z kurczaka są przesmażone lub przegotowane, żeby nie zatruć klientów salmonellą
Ostrygi

Szefowie kuchni podchodzą do podanego im kurczaka z dużą dozą nieufności. Potrawy z kurczaka są przesmażone lub przegotowane, żeby nie zatruć klientów salmonellą
Dania wegetariańskie i wegańskie

15% szefów kuchni przyznaje, że ich dania wegańskie zawierają produkty pochodzenia zwierzęcego
Pieczywo na przystawkę

Pieczywo w koszyczku wygląda smakowicie i zazwyczaj skubniemy bułeczkę lub dwie czekając na danie główne. Szkoda tylko, że jest to pieczywo przechodnie i prawdopodobnie zostało uprzednio obmacane przez osoby jedzące tu wcześniej
"Specjalności" lokalu

Specjalność może być tylko jedna. Jeśli jest ich za dużo, to znaczy, że nie są niczym niezwykłym
Komentarze
Pokaż komentarze