15 trików kulinarnych, o których można się dowiedzieć z profesjonalnych kursów (16 obrazków)
Pyszne klopsiki

Klopsiki najlepiej upiec. Posiekaną cebulę podsmaż na patelni, a następnie zmiel razem z mięsem. W ten sposób poprawisz smak i unikniesz niedopieczonych kawałków cebuli.
Słodkie ciasta

Każdy wie, że ciasto posypuje się mąką, by się nie przyklejało. Jednak w przypadku słodkich wypieków możesz użyć kakao. Stworzy delikatny aromat, ale nie wpłynie na smak
Zbyt ostre papryczki chili?

Usuń nasiona i żyły, a następnie opłukaj papryczki w zimnej wodzie. Piekielna ostrość zniknie, ale smak pozostanie taki sam.
Krojenie cebuli

By otrzymać idealną kostkę, przekrój cebulę na pół, odetnij końcówki. Najpierw wykonuj poziome cięcia, a później podłużne. Na samym końcu pokrój cebulę na krzyż.
Niskokaloryczny krem

Przygotowując krem do deseru, możesz zamienić śmietankę na 3-4 ubite białka z jajek.
Chrupiące ziemniaki bez smażenia

Jeśli chcesz, by ziemniaki były chrupiące bez dodatku oleju, po prostu posyp je mąką i upiecz.
Sałatki

Dodawaj sos do sałatek dopiero po posoleniu. W innym wypadku olej nie pozwoli całkowicie rozpuścić się soli.
Komentarze
Pokaż komentarze