Oto jak robią cheesburgery w McDonaldzie (16 obrazków)
Najpierw wołowe kotlety wyjmowane są z zamrażarki, następnie kładzie się je na rozgrzanym grillu.
Później opuszcza się drugi grill, który ma usmażyć kotlety z drugiej strony (nie przewraca się mięsa). Zajmuje to około 40 sekund.
Tak usmażone mięso doprawia się solą i pieprzem.
Następnie usuwa się kotlety z grilla i przekłada do plastykowego pojemnika, który z kolei trafia do specjalnego "podgrzewacza", gdzie mięsko czeka w kolejce aż zostanie wywołane przez klienta.
Kolejny niezbędny składnik cheeseburgera - bułki. Gotowe pieczywo przyjeżdża do punktu w folii. Zazwyczaj McDonald ma kontrakty z lokalnymi piekarniami, w których według ściśle określonej receptury piecze się je.
Oto jak wyglądają bułki przed wypieczeniem, zapakowaniem i odesłaniem do restauracji.
Pieczywo trzymane jest w brązowych skrzynkach (na zdjęciu po lewo). Bułka przed podaniem podgrzewana jest w tosterze.
Źródło: bebzol.com
Komentarze Ukryj komentarze