Najdziwniejsze zwierzęta, które jedzą ludzie na świecie (18 obrazków)
Gołąb
Ich mięso jest uważane za łagodne i delikatne. Gołąb jest cenionym daniem we Francji
Owocożerne nietoperze
Zamieszkują głównie obszar Mikronezji i to tam często są jadane, między innymi w zupie
Słoń
Kłusownicy polują głównie na kły słonia, ale są również osoby zainteresowane ich mięsem - około pół tony z jednego słonia
Mrówka
Mrówki można znaleźć w licznych potrawach - Francuzi umieszczają je jako składnik czekolady, podczas gdy w Kopenhadze są przygotowane jako część sałatki
Tarantula
Te pajęczaki są uważane za przysmak w niektórych częściach Kambodży
Osioł
Mięso osła serwowane jest we Włoszech. Uważane jest tam za rarytas ze względu na pyszny smak
Kacze embriony
Są przysmakiem w Azji Południowo-Wschodniej, posiadają tam swoją nazwę: "Balut"
Komentarze Ukryj komentarze