Najdziwniejsze zwierzęta, które jedzą ludzie na świecie (18 obrazków)
Są przysmakiem w Azji Południowo-Wschodniej, posiadają tam swoją nazwę: "Balut"
Od bardzo dawna ten zagrożony wyginięciem gatunek jest spożywany w niektórych kulturach afrykańskich, także dziś
Żaba
Najczęściej podawana jest na świeżo. Świeżo - to znaczy, że jest dosłownie zabijana na oczach klienta i przeznaczona do natychmiastowego spożycia
Jedwabniki
Mówi się, że mają gorzki smak. Zazwyczaj konsumuje się je smażone w taki sposób, że po przegryzieniu można się delektować pysznym wypływającym sokiem
Struś
Mięso strusia w rzeczywistości jest bardzo chude. Najczęściej wykorzystywane jest jako składnik hamburgerów w Ameryce
Szczur
Jedzenie tego gryzonia daje organizmowi dużą porcję białka
Ośmiornica
Większość wie, że ośmiornice i kalmary spożywane są zazwyczaj po uprzednim usmażeniu. Niektórzy jednak wolą prezentowaną na zdjęciu Sannakji, czyli ośmiornicę, gdy jest jeszcze żywa
Karaluchy
Spożywane są na surowo lub w postaci smażonej. Miłośnicy jedzenia karaluchów znajdują się na całym świecie. Twierdzą, że ich smak jest podobny do smaku krewetek
Komentarze Ukryj komentarze