Turecka linia lotnicza Corendon Airlines wprowadziła kebaba do swojego menu pokładowego od 1 stycznia 2025 roku na określonych trasach między Niemcami a Turcją.
Menu zawiera döner kebab oraz turecki napój ajran, co jest odpowiedzią na popularność tych produktów zarówno w Niemczech, jak i Turcji.
Decyzja o wprowadzeniu kebaba została ogłoszona 18 grudnia 2024 roku podczas spotkania w biurze Stowarzyszenia Korespondentów Portu Lotniczego w Stambule, przez Atilaya Batu, zastępcę dyrektora generalnego ds. operacyjnych Corendon Airlines.
Kebaby są przygotowywane w Niemczech przez lokalną firmę, co ma zapewnić wysoką jakość i zgodność z gustami niemieckich pasażerów.
Corendon Airlines obsługuje szeroką gamę tras, łącząc m.in. Antalyę, Bodrum, Ankarę i Stambuł z miastami takimi jak Monachium, Stuttgart, Frankfurt, Berlin, Düsseldorf, Hanower, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Bruksela, Paryż, Nicea, Nantes, Lyon i Bazylea.
Komentarze
Pokaż komentarze