Zaloguj przez Facebooka lub Login: Hasło: nie wylogowuj mnie Nie masz konta? Zarejestruj się Zapomniałeś hasła? Odzyskaj hasło Nie dostałeś linku aktywacyjnego? Wyślij go ponownie
Do teflonu nic nie przywiera... ...nie powiedział nikt, kto mył patelnię po jajecznicy 💡 WIĘCEJ Źródło: www.mojegotowanie.pl Mocne Słabe +168 (184) #patelnia #teflon 2 września 2024 o 18:38 przez Tomasz1977 Skomentuj (8) Do ulubionych Więcej informacji: Po smażeniu patelni nie powinno się zalewać gorącą wodą, co może prowadzić do jej trwałego uszkodzenia przez szok termiczny. Gwałtowne schłodzenie może uszkodzić powłokę patelni, co prowadzi do uwalniania szkodliwych substancji i odkształcenia dna naczynia. Uszkodzona powłoka patelni może zwiększyć zużycie prądu z powodu nierównomiernego nagrzewania się i słabszego przylegania do źródła ciepła. Aby prawidłowo umyć patelnię, należy najpierw pozwolić jej wystygnąć, a następnie myć ją ciepłą wodą z płynem, używając delikatnej gąbki. Pamiętaj, by po myciu dokładnie osuszyć patelnię, aby uniknąć osadzania się kamienia na powierzchni. Powód: Szok termiczny niszczy powłokę naczynia, co wpływa na bezpieczeństwo i ekonomikę użytkowania.Te same zasady dotyczą również garnków, woków i naczyń żaroodpornych.
Komentarze
Pokaż komentarze