10 powodów, które sprawiają, że Azjaci są szczupli (11 obrazków)
Rozmiary porcji - Azjaci jedzą małe porcje, za to próbują kilku dań podczas posiłku
Metody gotowania - najwięcej dań jest gotowanych na parze, lub w tradycyjny sposób, Azjaci mało smażą
Jedzenie z morza - ryby, algi i owoce morza przeważają w kuchni azjatyckiej, są one bogate w zdrowe kwasy omega 3
Lżejsze desery - słodycze często są produkowane z owoców, ryżu, a nawet owoców morza, więc są znacznie zdrowsze niż ciastka czy chipsy
Dużo zieleniny - często zielone warzywa są stosowane do dekoracji, oraz w samych daniach
Fermentowane dania - przyspieszają pracę układu pokarmowego i powodują utratę wagi
Zamiast zimnej wody piją zieloną herbatę, która przyspiesza trawienie
Komentarze Ukryj komentarze