Momencik, trwa przetwarzanie danych   Ładowanie…
Szlachetne zdrowienikt się nie dowie .... – a kontrolerom się udało Firmy cateringowe sKontrolowane.Wyniki - dramatyczne23.01.2018Kontrolerzy Inspekcji Handlowej wykrylinieprawidłowości aż u ponad 70 proc. spośród 83przebadanych w ostatnim czasie firm cateringowych.Okazało się, że przedsiębiorcy m.in. używaliprzeterminowanych produktów, stosowali tańszezamienniki, sprzedawali niedoważone porcje i nieinformowali o alergenach.Inspekcja Handlowa do kontroli wytypowała jedynie te firmycateringowe, które przygotowują posiłki dla szpitali, szkół, żłobków,domów dziecka, sanatoriów, domów opieki spolecznej i ośrodkówrehabilitacyjno-edukacyjno-wychowawczychŁącznie skontrolowano 83 zakłady, przygotowujące dania dla 282 instytucjiInspekcja wytypowała przedsiębiorców na podstawie informacji z PaństwowejInspekcji Sanitarnej.
Źródło: pap

Komentarze Ukryj komentarze

z adresu www
Komentarze są aktualnie ukryte.
Momencik, trwa ładowanie komentarzy…