Co ukrywają przed nami właściciele największych sieci fast food? (17 obrazków)
Ślady po raszkach od grilla na twoim burgerze nie są prawdziwe. Zostały nałożone wcześniej w fabryce.
W restauracyjnej kuchni zasady 5 sekund przestrzega więcej pracowników niż myślicie.
Popularny shake może zawierać nawet 50 różnych dodatków chemicznych.
Każdej nocy restauracje typu fast food wyrzucają niewyobrażalne ilości jedzenia.
Do każdego jedzenia dodawany jest kukurydziany syrop glukozowo-fruktozowy, który jest bardzo tanim słodzikiem. Posiada on jeszcze jedną umiejętność - oszukuje twój mózg, przez co masz wrażenie, że ciągle jesteś głodny. Dlatego po zjedzeniu jednego hamburgera masz ochotę na następnego.
Potrzeba aż 2 godzin żeby "przygotować" Big Maca do zdjęcia reklamowego. Kanapka jest między innymi pompowana powietrzem i przyozdabiana włóknem szklanym.
W 1970r. Amerykanie wydali w barach szybkiej obsługi 6 miliardów dolarów. Dzisiaj jest to niemal 200 miliardów.
Komentarze Ukryj komentarze