Jak sprawić, żeby wino lepiej smakowało i inne. Czyli kolejnych 13 kuchennych lifehacków (14 obrazków)
Błyskawiczne obieranie ugotowanego jajka
Aby szybko obrać z łupinek ugotowane jajko, włóż je do szklanki lub małego słoika z wodą i trząś nim przez kilka sekund.
Spray do smażenia dla klejących się składników
Spray do smażenia świetnie nadaje się do podgrzewania takich składników jak miód czy masło orzechowe. Wykorzystanie sprayu ułatwi przede wszystkim późniejsze zmywanie naczyń.
Schłodzenie wina w 15 minut
Owiń butelkę w ręcznik i umieść ją w zamrażarce na 15 minut. Wino będzie znacznie chłodniejsze niż wcześniej.
Ścieranie masła
Jeśli chcesz szybko i skutecznie posmarować chleb twardym masłem, zetrzyj je na tarce. Rozsmarowywanie będzie znacznie łatwiejsze.
Idealnie przygotowane jajko sadzone
Rozsmaruj trochę masła po wewnętrznej części torebki i wbij do środka jajko. Zwiąż torebkę gumką, a następnie umieść ją we wrzącej wodzie na 3 minuty. Gotowe!
Bananowe lody, które zrobisz sam
Obierz kilka bananów, pokrój je w małe kawałki, a następnie włóż do głębokiej miseczki i umieść je w zamrażarce na 1-2 godziny. Następnie dokładnie wymieszaj i ciesz się smakiem!
Wyjmowanie nasion granatu w zaledwie kilka sekund
Przetnij granat na pół i poklep każdą z połówek drewnianą łyżką. Wszystkie nasiona trafią do miski w ciągu kilku sekund.
Komentarze Ukryj komentarze