20 kuchennych lifehacków, które uczynią z ciebie prawdziwego master chefa (21 obrazków)
Do gotującego się ryżu dodaj trochę ostu, będzie miał śnieżnobiały kolor.
Jeśli chcesz podkreślić smak dania czosnkiem, przekrój ząbek i potrzyj talerz przed podaniem na nim potrawy.
Chcesz podać mięso nowym ciekawym wydaniu? Wystarczy kufel dobrego ciemnego piwa. Możesz też użyć lekkiego piwa z dodatkiem sosu sojowego, soli i pieprzu. Piwem można podlać duszone warzywa, nabiorą niecodziennego smaku.
Podczas gotowania wątróbki pamiętaj, by solić ją na końcu, inaczej zrobi się nieprzyjemnie twarda.
Gdy gotujesz bulion i widzisz, że mętnieje, wrzuć do niego kawałek lodu, zaraz zrobi się klarowny.
Mielone będą miały dużo lepszy smak, gdy do wyrabianego mięsa dodasz podsmażoną cebulkę, nie zaś surową.
Żeby bita śmietana wyszła bardzo dobra, można do niej dodać trochę białka z jajka.
Komentarze Ukryj komentarze