9 tajemnic restauracji, które sprzedają fast foody. Personel nigdy ci ich nie zdradzi (10 obrazków)
Zapach
Ten element jest często częścią strategii marketingowej. Trudno oprzeć się niektórym zapachom, bo pachną tak zachęcająco. Dzieje się tak z jakiegoś powodu. Wiele restauracji zostawia uchylone drzwi kuchenne
Frytki
Frytki są solone całościowo partiami, a jeśli zamówisz takie bez soli, obsługa będzie musiała usmażyć Ci nowe
Cukier
Ilość cukru w szejku przekracza dzienną normę o 2-3 razy
Sposób jedzenia
Wszystko jest bardziej smaczne, gdy się je rękoma. Czy wiesz, dlaczego nie ma widelców i noży w restauracjach typu fast food? Jedyną możliwą odpowiedzią jest to, że kiedy człowiek je bez sztućców, ma ochotę na więcej
Godziny
Idealny czas, aby udać się do fast foodu, to godziny, w których najczęściej ludzie są w pracy 11:00 – 13:00 oraz (ku naszemu zdziwieniu) 18:00 – 20:00
Ponownie frytki
Frytki zawierają 19 składników. Legendarny smak z fast-foodów uzyskuje się przez zmieszanie wszystkich ze sobą
Rano nie oznacza lepiej
Nie idź do fast foodów tuż po ich otwarciu. Personel czyści sprzęt kuchenny agresywnymi substancjami chemicznymi, które mogą pozostawać np. na blacie i przypadkiem trafią do Twojej bułki
Komentarze Ukryj komentarze