18 kuchennych lifehacków, które pomogą zaoszczędzić ci dużo pieniędzy (19 obrazków)
Truskawki i inne owoce od razu po zakupie należy umieścić w misce z wodą i octem (w proporcji 10:1). Po 5 minutach zostawiamy owoce na sitku aż do wyschnięcia. To zabije wszelkie bakterie.
Aby cebula przetrwała aż osiem miesięcy, należy trzymać ją w nylonowych pończochach.
Ziemniaki, cebule i jabłka powinny być przechowywane oddzielnie. Ponadto ziemniaki powinny być umieszczone w ciemnym miejscu.
Przed użyciem, warto zamrozić mleko. Będzie świeże aż do trzech miesięcy.
Można też zamrozić jajka. Wystarczy dodać szczyptę soli lub cukru.
Miód to jeden z najtrwalszych produktów żywnościowych. Wystarczy trzymać go w ciemnym pomieszczeniu w szczelnie zamkniętym słoiku.
Do zamrożenia nadaje się też sos pomidorowy (tudzież przetarte pomidory). Mniej więcej po godzinie powinno się już dać podzielić sos na mniejsze części.
Komentarze Ukryj komentarze