Co ukrywają przed nami właściciele największych sieci fast food? (17 obrazków)
Sałatka Kurczak Premium z sosem cesarskim ma prawie tyle samo kalorii co Big Mac.
Restauracje nawet z tej samej sieci mogą mieć diametralnie różne standardy obsługi i jakości. Zależy to od kierownictwa danej placówki.
Jednym ze sposobów na sprawdzenie poziomu czystości w restauracji fast food jest obejrzenie spodu dystrybutora do lodu. Będziecie zdziwieni jak często można znaleźć tam pleśń.
Pracownicy są zobowiązani do noszenia rękawiczek podczas przygotowywania jedzenia, jednak większość z nich tego nie przestrzega.
Jeśli chcesz mieć pewność, że twoje frytki są świeże, zamów porcję bez soli. Zmusi to obsługę do usmażenia nowej partii frytek. Oczywiście potem posolisz je według uznania.
Jeżeli na parkingu, w toalecie czy samej restauracji widzisz mnóstwo śmieci i syfu, to jak myślisz, jak wygląda kuchnia (miejsce niewidoczne dla klientów)?
Jeden hamburger może zawierać mięso nawet 100 różnych krów.
Komentarze Ukryj komentarze